Blog

Alles rondom rolluiken
Rolluik met afstandsbediening

Een rolluik met afstandsbediening

Wil je rolluiken laten plaatsen, dan kan je kiezen voor een rolluik met handmatige of elektrische bediening. In het laatste geval kan je tevens kiezen voor het gemak van een rolluik met afstandsbediening!

Rolluik met afstandsbediening kent vele voordelen

De voordelen van een rolluik met afstandsbediening zijn legio. Zo geniet je van rolluiken die je met een afstandsbediening kunt bedienen, van nóg meer comfort ten opzichte van elektrische exemplaren. Een rolluik met afstandsbediening is voorzien van een zender met een bepaald bereik. Binnen dit bereik kan je het rolluik bedienen, waar je ook bent: in een andere kamer, op zolder, of in de tuin.

Kies je voor een standaard afstandsbediening, dan krijg je een exemplaar met één kanaal. Met dit ene kanaal kan je één rolluik bedienen, dus niet alle exemplaren tegelijk. Wil je de mogelijkheid hebben om ook andere rolluiken in huis te bedienen met je afstandsbediening, dan zal je een exemplaar met meerdere kanalen moeten aanschaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: een afstandsbediening met meerdere kanalen kost meestal maar een of twee tientjes meer dan de een-kanalige versie. Met een afstandsbediening met meerdere kanalen heb je de mogelijkheid om de rolluiken in huis te verdelen in groepen. Zo kan je met één druk op de knop alle rolluiken in een groep laten openen of sluiten.

Een rolluik met afstandsbediening slijt minder snel

Elektrisch bedienbare rolluiken kunnen op meerdere manieren worden bediend: met een schakelaar of met een afstandsbediening. Kies je voor een rolluik met afstandsbediening, dan wordt dit rolluik aangedreven door een buismotor. Deze buismotor heeft als voordeel dat de kracht bij het ophalen van het rolluik geleidelijk verdeeld wordt, in tegenstelling tot een rolluik dat met ouderwetse spierkracht wordt opgehaald. Een gelijkmatige bediening zorgt ervoor dat je rolluik langer in goede conditie blijft en daardoor een verlengde levensduur heeft ten opzichte van een handmatig bediend exemplaar.