Blog

Alles rondom rolluiken
Energie besparen met rolluiken

Energie besparen met rolluiken

Kies je voor rolluiken, dan kies je voor verfraaiende afwerking aan je woning, die ook nog eens inbraakwerend is! Maar dat niet alleen: je kan ook energie besparen met rolluiken. Goed voor het milieu én goed voor je portemonnee. 

Energie besparen met rolluiken

Veel warmte gaat verloren via de ramen van je huis. Een béétje woning heeft al snel tal van vierkante meters aan ramen, dus je kan je voorstellen dat er hierbij heel wat energie verloren gaat. Kies je voor rolluiken, dan zorgt het rolluik voor een laagje stilstaande lucht tussen het rolluik en het raam. Deze stilstaande lucht vormt een isolerend laagje: de koude lucht kan niet verder naar binnen dringen, de warme lucht kan niet ontsnappen naar buiten. Je krijgt dus veel minder warmteverlies in je woning. Energie besparen met rolluiken is erg lonend: door te kiezen voor rolluiken, zal je zien dat je al snel tot wel 10% op je stookkosten kan besparen.

Hoe zo energiezuinig mogelijk je rolluiken gebruiken

Echt energie besparen met rolluiken lukt natuurlijk pas goed wanneer je je rolluiken op de juiste manier gebruikt. Je hebt immers helemaal niets aan rolluiken die je vrijwel het gehele jaar laat openstaan, ongeacht de weersomstandigheden. Heb je geen zin om iedere dag je rolluiken handmatig te moeten sluiten, dan kan je kiezen voor een rolluik met elektronische bediening of zelfs met een tijdsklok. In het laatste geval hoef je je helemaal niet druk te maken over je rolluiken: die gaan vanzelf dicht als de tijd aangebroken is, ook als je niet thuis bent. Is je dat nog niet modern genoeg en wil je graag op alles voorbereid zijn, zoals bijvoorbeeld veranderende weersomstandigheden of de bediening van je rolluiken als je op vakantie bent? Dan kan je een homemotion systeem overwegen. Met een dergelijk systeem kan je al je rolluiken op afstand bedienen, bijvoorbeeld via je smartphone of je tablet.