Blog

Alles rondom rolluiken
Dakraam rolluik

Fraai op zolder: het dakraam rolluik

Ooit was de zolder een plaats waar je van alles opborg dat je niet wilde weggooien, maar waarvan je ook niet wist waar je het anders moest laten: dierbare maar lelijke erfstukken, knutsels en frutsels van de kinderen, je winterjassen gedurende de zomerperiode… Inmiddels wordt de zolder in veel gevallen vrijwel volledig bij de woning betrokken. Niet langer een ‘stiefkindje’, maar een volwaardig onderdeel van het huis: dat is de zolder van nu.

Dakraam rolluik op zolder

Een volwaardig onderdeel van je woonoppervlak verdient natuurlijk ook een eigen rolluik. Met een dakraam rolluik kan je ook op de bovenste verdieping van je huis profiteren van alle gemakken van rolluiken, zoals zonwering en energiebesparing. Kies je voor een dakraam rolluik, dan heb je in de zomer geen last meer van de zon die de hele tijd vol op je dakraam staat te branden, met alle gevolgen van dien. Met behulp van het dakraam rolluik verduister je de zolder in een handomdraai, wat vooral prettig is wanneer je de zolder gebruikt als slaapkamer voor jezelf of je kinderen. Maar ook in geval van een werkruimte, bijvoorbeeld bij zzp’ers die vanuit huis werken, is het prettig om deze in de zomer enigszins koel te kunnen houden.

Verschillende soorten dakraam rolluiken

Ook voor dakraam rolluiken geldt, dat er meerdere soorten en modellen te verkrijgen zijn. Zo kan je kiezen voor handmatige bediening met een draaistang, maar ook met een tuimelluik. Met een draaistang bepaal je de mate waarin je rolluik geopend of gesloten is door aan de stang te draaien, het tuimelluik daarentegen is voorzien van een kliksysteem. Als je het dakraam 180 graden tuimelt, klikt het mechanisme zichzelf vast, waarna je het rolluik kunt openen of sluiten.

Geen zin in handmatige bediening van je dakraam rolluik? Je hebt tevens de keuze uit elektrische bediening met of zonder afstandbediening, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een solar bediening. Deze bediening werkt via zonne-energie en heeft geen bedrading nodig.