Blog

Alles rondom rolluiken
Inbraakwerende rolluiken

Inbraakwerende rolluiken

Rolluiken vormen in vrijwel alle gevallen een lonende investering voor je huis. Zo zijn rolluiken niet alleen zonwerend, mooi om te zien en energiebesparend, maar werken ze ook nog eens preventief tegen inbrekers. Door het inzetten van inbraakwerende rolluiken kan je veel leed voorkomen. 

Inbraakwerende rolluiken: een veilig idee

Inbrekers in je huis, je moet er toch niet aan denken. Hoe goed je ook verzekerd bent, de emotionele waarde van gestolen spulletjes krijg je nooit meer terug. Denk bijvoorbeeld aan je trouwring, een dierbaar sieraad van een overleden oma, je portemonnee met daarin de foto’s van je kinderen… Ook het idee dat er iemand in je huis geweest is, kan veel angst en leed veroorzaken. Vaak zelfs tot een jaar na de inbraak voelen mensen zich minder veilig in hun eigen woning.

Met inbraakwerende rolluiken kan je het gevoel van veiligheid terugbrengen of vergroten. De aanwezigheid van rolluiken schrikt inbrekers af, zodat de kans vergroot wordt dat ze afzien van hun geplande inbraakpoging of het liever een deurtje verderop proberen. Het forceren van een rolluik kost immers tijd en maakt lawaai, twee dingen waar inbrekers in de regel niet zo op zitten te wachten. Wil je optimaal investeren in inbraakwerende rolluiken? Kies dan voor dikkere lamellen dan bij een standaard rolluik. De combinatie van de dikte van de lamellen en de scharnieren waarmee deze lamellen aan elkaar bevestigd zijn, bepaalt uiteindelijk hoe inbraakproof je rolluiken zijn.

100% garantie?

Ook voor inbraakwerende rolluiken geldt dat deze uiteindelijk wel open te krijgen zijn: geen enkel rolluik is 100% inbraakbestendig. Dat hoeft ook niet: de meeste inbrekers zijn gelegenheidsdieven, op zoek naar een snelle en gemakkelijke gelegenheid om hun slag te slaan. Moeten zij flink aan de bak om je rolluiken open te breken (met alle risico’s van dien), dan zullen zij al snel afzien van hun poging. Om in te breken moeten zij immers de lamellen van de rolluiken omhoog tillen, iets wat sowieso herrie maakt. Speciale inbraakwerende rolluiken zijn zo ontworpen dat de lamellen blokkeren als je ze omhoog tilt.