Blog

Alles rondom rolluiken
Veranda rolluiken

Langer genieten met veranda rolluiken

Wie aan rolluiken denkt, denkt meestal aan rolluiken voor ramen en deuren. Maar weet je dat er ook speciale veranda rolluiken verkrijgbaar zijn? Met veranda rolluiken geniet je langer van het buitenleven, want dankzij deze speciale rolluiken profiteer je optimaal van de zon. 

Wat maakt veranda rolluiken zo speciaal

De meeste rolluiken zijn volledig ondoorzichtig. Zijn ze gesloten, dan is het donker in huis. Dit is ideaal wanneer je een ruimte, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer op zolder, wil verduisteren, maar een veranda heb je meestal omdat je juist zo veel mogelijk wil profiteren van licht en van het gevoel van buitenleven. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen ervoor om een veranda aan of bij hun woning. Het enige dat zij nadelig vinden, is het gevoel van verlies van privacy. Met veranda rolluiken los je dit nadeel op. Een veranda rolluik is een transparant rolluik, dat je in je veranda kunt laten bevestigen. Het heeft dezelfde plezierige eigenschappen zoals andere rolluiken, zoals een afwerend effect tegen inbrekers en een lagere energierekening doordat de rolluiken zorgen voor isolatie. Alleen zijn veranda rolluiken, in tegenstelling tot reguliere exemplaren, transparant. Vanaf je veranda kun je dus gewoon naar buiten blijven kijken. Dit komt doordat veranda rolluiken zijn voorzien van aluminium profielen met transparante delen. Je behoudt hierdoor een doorzicht van circa 80%, terwijl je -door de rolluiken te laten zakken- wel beter beschermd bent tegen inbrekers op juist dit kwetsbare gedeelte van je woning.

Veranda rolluiken bestellen

De prijzen voor veranda rolluiken zijn in de regel redelijk hoog te noemen, zeker wanneer je deze vergelijkt met de prijs voor reguliere rolluiken. Dit komt doordat de ramen van een veranda meestal erg groot zijn, zodat er ook een groot formaat rolluik besteld moet worden. Vanwege het formaat is het ook niet te doen deze rolluiken handmatig te bedienen, zodat je voor een elektrische variant moet kiezen. Door meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je veranda rolluiken.