Rolluik opties

Bekijk de mogelijkheden en prijzen

Het ene rolluik is het andere niet. Als je eenmaal aan het oriënteren bent geslagen, zal je zien dat er tal van opties en mogelijkheden zijn om je rolluiken precies af te stemmen op jouw wensen en omstandigheden. Dienen jouw rolluiken vooral als inbraakpreventie en wil je voorkomen dat ze alsnog te kraken zijn? Met versterkte onderlijst en versterkte geleiders voorkom je dat het rolluik kan worden opgetild door ongewenste bezoekers. Probeert een inbreker het rolluik op te tillen, dan blokkeert dit automatisch. Je kan dit veiligheidspakket ook combineren met een bewegingsmelder voor absolute veiligheid. Is het rolluik geopend, maar houdt iemand zich lange tijd op in de omgeving ervan? Dan zal het rolluik automatisch sluiten. Op deze manier wordt voorkomen dat inbrekers zich toegang verschaffen via het raam, vaak een kwetsbaar punt wanneer het gaat om inbraakpreventie.

Rolluik met horZonnesensoren en horren

Niet alleen het dievengilde, maar ook de zon wordt soms gezien als onwelkome bezoeker. Wordt het snel warm in jouw huis, dan is de aanschaf van een speciale zonnesensor wellicht een optie. Gaat de zon schijnen, dan sluit het rolluik zich automatisch. Andersom werkt echter ook: in koudere tijden opent het rolluik wanneer de zon wordt gedetecteerd, zodat de warmte van de zon kan worden gebruikt om de kamer te verwarmen en je minder hoeft te stoken. In de winter en in de nacht blijven de rolluiken just gesloten, zodat alle warmte in huis behouden blijft.

Over de zon gesproken: de zomer is natuurlijk een heerlijk jaargetijde, maar alle bijbehorende insecten zijn dan weer minder leuk. Door te kiezen voor een rolluik met hor, kan je genieten van de zomer zonder dat je bang hoeft te zijn voor muggen en ander ongedierte in huis.

Voorbeeld projectDe prijzen van extra opties

Extra optie bij je rolluiken zijn uiteraard niet gratis, maar worden geleverd tegen meerprijs. De exacte prijs wordt bepaald door de leverancier van de rolluiken, dus reden te meer om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Globaal gezien betaal je het volgende aan meerprijs:

  • elektrische motor, vanaf € 75,-
  • bewegingsmelder, vanaf € 249,-
  • horren, vanaf € 75,-
  • zonnesensoren, vanaf € 80,-

Meerdere rolluiken bedienen

Kies je voor elektrische bediening op afstand en heb je meerdere rolluiken? Dan kan je ervoor kiezen om de rolluiken te verdelen in groepen. Zo kan je meerdere rolluiken tegelijk bedienen. Hiervoor heb je wel een afstandsbediening met meerdere kanalen nodig. Ook kan je tegenwoordig vaak kiezen voor rolluiken die je met je smartphone of tablet kan openen en sluiten.

 

Op zoek naar scherpe prijzen?

Vrijblijvend en gratis offertes van rolluik specialisten uit jouw regio. Vergelijk voordat je koopt en bespaar tot wel 40%
Vraag prijzen op