Rolluik plaatsen

Zelf of door een specialist?

Ben je een handige Harry en ga je graag zelf met je rolluiken aan de slag? Je kan ervoor kiezen om je rolluiken te laten plaatsen door een specialist, maar zelf plaatsen kan natuurlijk ook. Doe dit trouwens alleen wanneer je echt voldoende verstand van zaken hebt! Dit betekent dat je in staat moet zijn zorgvuldig te bepalen waar het rolluik bevestigd moet worden (je moet immers in je kozijn of buitenmuur boren) én je moet verstand hebben van elektra. (Kies je voor een handmatig bedienbaar exemplaar, dan is kennis van elektra niet vereist.) Ook je spierkracht dient dik op orde te zijn: om het rolluik te bevestigen, zal je het immers een tijdje omhoog moeten kunnen houden. Sowieso is het altijd aan te raden om een helpende hand in te schakelen, dus heb je nog een vriend, neef, vader of buurman die je om hulp kan vragen? Niet aarzelen, gewoon doen!

Rolluik_laten_plaatsenRolluiken laten plaatsen

Kies je er liever voor om je rolluiken te laten plaatsen door een specialist? Ook dat is goed te begrijpen. Plaatsing door een specialist heeft legio voordelen, los van het feit dat je jezelf niet in het zweet hoeft te werken. Zo krijg je van een rolluikenspecialist advies over welk type rolluik het beste bij je past, worden de rolluiken snel en vakkundig voor je verplaatst én krijg je in de meeste gevallen ook nog eens garantie op zowel je rolluik als de plaatsing.

Waar kan je rolluiken plaatsen?

Rolluiken worden in de regel geplaatst voor (garage)deuren, ramen en dakkapellen. Je kan kiezen voor inbouw- of opbouwrolluiken. Bij een inbouwrolluik wordt het rolluik weggewerkt in je buitenmuur. Rol je het rolluik op, dan zie je het dus niet zitten. Inbouwrolluiken worden meestal alleen geplaatst bij woningen die nog gebouwd moeten worden. Wil je een inbouwrolluik laten plaatsen op een bestaande woning, dan zal je je gevel moeten laten aanpassen. Uiteraard kan je ook kiezen voor een opbouwrolluik. Hierbij wordt het rolluik geplaatst tussen je buitenmuur of je kozijn. Tot slot behoort een voorzetrolluik tot de mogelijkheden. Hierbij wordt het rolluik op je kozijn of je buitenmuur geplaatst.

Wat kost rolluiken plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van rolluiken zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmeting van je rolluik, het materiaal en de wijze van bediening. Grof gezegd moet je uitgaan van een bedrag tussen de € 200,- en de € 1.100,- euro. Dat zijn natuurlijk nogal uiteenlopende bedragen, daarom heb je hier de mogelijkheid om gratis meerdere offertes op te vragen van rolluikspecialisten.

 

Ook een rolluik plaatsen?

Vrijblijvend en gratis offertes van rolluik specialisten uit jouw regio.
Aanvraagformulier