Blog

Alles rondom rolluiken
Rolluiken herstellen

Rolluiken herstellen

Ook rolluiken hebben niet het eeuwige leven. Op de dag dat ze kapot gaan, sta je voor de keuze: rolluiken herstellen of vervangen? Welke optie de beste is, hangt af van diverse factoren. 

Rolluiken herstellen

Rolluiken hebben een gemiddelde levensduur van circa 15 jaar. Let wel, dit is een gemiddelde! Wie zijn of haar rolluiken intensief gebruikt of het nodige onderhoud, zoals het schoonmaken van de rolluiken, achterwege laat, kan weleens eerder voor nare verrassingen komen te staan: ineens doet je rolluik niet meer wat jij wil dat het doet. En dan? Rolluiken herstellen of vervangen? Uiteraard hangt het er wel van af wat er precies aan de hand is. Is je elektrische motor er ineens mee opgehouden, of is er een band van je bediening afgebroken? Rolt je rolluik nog prima maar zit er een fikse deuk in? In het laatste geval kan je sowieso geen aanspraak maken op garantie: het ontstaan van deuken is immers geen fabricagefout, maar wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld spelende kinderen of doordat je er tegenaan rijdt.

Rolluiken herstellen binnen de garantietermijn

De meeste rolluik specialisten bieden 5 jaar garantie op de rolluiken die ze leveren. Let op: dit geldt niet voor iedere specialist! Wil je rolluiken aanschaffen, dan is het een goed idee om naast de prijzen ook de overige voorwaarden te vergelijken: hoeveel garantie wordt er geboden? Wat valt er wel en niet binnen de garantie? Veelvoorkomende problemen die binnen de garantie vallen, zijn bijvoorbeeld een afgebroken band van de bediening of een kapotte elektrische motor. Uiteraard moet het probleem dan wel optreden binnen de garantietermijn. Is dat het geval, dan kan je meestal de rolluiken herstellen op kosten van de fabrikant. Regel dat overigens wel altijd via hen en neem niet op eigen houtje een bedrijf in de arm, want dan vis je qua vergoeding achter het net.

Rolluiken herstellen als de garantie verlopen is

Als de garantie verlopen is en er treedt een probleem op met je rolluik, dan zal bekeken moeten worden wat de beste en voordeligste optie is: de rolluiken herstellen of vervangen. Is je rolluik nog geen 15 jaar oud, dan is herstel van je huidige rolluik vaak de moeite waard. Bij diverse rolluik specialisten kan je vragen hoe hoog de kosten voor het herstel zullen uitpakken. Ook hier is het vaak nuttig om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken, dus vraag altijd diverse offertes op in plaats van met de eerste de beste in zee te gaan.