Soorten rolluiken

Ontdek welke soorten rolluiken er op de markt zijn!

Heb je je nooit eerder verdiept in rolluiken? Schaam je niet, je bent de enige niet. Voor veel mensen is het allemaal “één pot nat”, maar vergis je niet: het ene rolluik is het andere niet. Grofweg gezegd zijn rolluiken in een drietal categorieën te verdelen:

  • Rolluiken met afstandsbediening;
  • Rolluiken met elektrische bediening (niet op afstand);
  • Rolluiken met handmatige bediening.

Natuurlijk heeft iedere soort z’n specifieke eigenschappen en voor- en nadelen. Weet je nog helemaal niet welk soort rolluik past bij jouw wensen en jouw woning? Dan is het waarschijnlijk goed om eerst meer te weten te komen over de diverse soorten rolluiken die er op de markt zijn. Zo kan je gemakkelijker tot een besluit komen.

Rolluik met afstandsbedieningRolluiken met afstandsbediening: alle gemak in je zak

Rolluiken met afstandsbediening zijn elektrische rolluiken die voorzien zijn van een ingebouwde motor en een ontvanger. Met deze ontvanger is het rolluik in staat een signaal op afstand te ontvangen. Natuurlijk moet je wel binnen redelijke afstand van het rolluik zijn: vanaf je vakantieadres de vergeten rolluiken alsnog te sluiten, zal je niet lukken. Dat neemt natuurlijk niet weg, dat een rolluik met afstandsbediening ontzettend gemakkelijk is in het gebruik. Een nadeel is echter het prijskaartje: rolluiken met afstandsbediening zijn duurder dan de ‘gewone’ elektrische exemplaren.

Rolluiken met elektrische bediening

Rolluiken met elektrische bediening kunnen niet van een afstand geopend of gesloten worden, maar in ieder geval hoef je niet met de hand aan de slag. Dit type rolluik werkt met behulp van een ingebouwde motor: met de schakelaar laat je het rolluik eenvoudig open- of dichtgaan. Er zijn diverse soorten schakelaars waaruit je kan kiezen: draaischakelaars, sleutelschakelaars en zelfs een tijdklok.

Rolluiken_met_handmatige_bedieningRolluiken met handmatige bediening

Ben je op zoek naar een rolluik zonder poespas? En vind je het niet erg om deze met ouderwetse spierkracht open en dicht te doen? Kies dan voor een rolluik met handmatige bediening. Oké, het is iets vermoeiender, maar aan de andere kant ligt de prijs lager dan die van elektrische exemplaren. En.. handmatig bedienbare rolluiken zijn ongevoelig voor storingen.

Welk rolluik gaat het worden?

Wordt het het gemak van het elektrische rolluik? De luxe van een exemplaar met afstandsbediening? Of ga je zelf aan de slag met een handmatig te bedienen exemplaar? Voor welk rolluik je ook kiest, het is sowieso aan te raden om eerst meerdere aanbieders van rolluiken te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Contact Offerte aanvragen