Blog

Alles rondom rolluiken
Rolpoort sectionaal garagedeur

Sterk in opkomst: de garagepoort

Ook een garagepoort is in feite een soort rolluik. De garagepoort wordt de laatste jaren steeds populairder, en niet voor niets! Welke mogelijkheden heb je als je een dergelijke poort wil aanschaffen?

De ene garagepoort is de andere niet

In principe zijn er twee soorten garagepoorten verkrijgbaar. Zo heb je de keuze uit een rolpoort en een sectionaal garagedeur. Een rolpoort is in feite één groot rolluik en wordt gemaakt van stevige materialen. De lamellen van de rolpoort rollen op in een kast, zodat je geen apart materiaal aan het plafond van je garage hoeft te installeren. Deze optie is dan ook ideaal wanneer je toch al niet zo veel ruimte in je garage hebt.

Ben je de bofkont die een zee van ruimte in z’n garage heeft? Dan kan je ook kiezen voor een sectionaal garagedeur. Bij een sectionaal garagedeur wordt de garagedeur bevestigd in een aparte installatie die bestaat uit geleiders. Dankzij deze geleiders kan de deur optimaal openen en sluiten. De garagedeur gaat verticaal naar boven open, dus je hebt geen ruimteverlies door openslaande deuren.

Een garagepoort: een veilig idee

Juist in een garage staan vaak waardevolle voorwerpen. Niet alleen je auto, maar bijvoorbeeld ook veel elektrische gereedschappen of bijvoorbeeld een luxe tuinmeubelset. Daarnaast vormt de garage een verbinding naar je woning, en juist dáár wil je een inbreker niet hebben. Met een garagepoort bescherm je je garage tegen ongewenst bezoek. Probeert iemand toch om de garagepoort te openen, dan zal deze automatisch blokkeren. De inbreker geeft het op en kiest het hazenpad.

Tevens kan je ervoor kiezen om een speciale obstakelfunctie te laten installeren. Deze optie voorkomt dat iets of iemand bekneld kan raken tussen de garagepoort.

Benieuwd naar de prijzen van een garagepoort? Hou er rekening mee dat de verschillende aanbieders vaak behoorlijk in prijs kunnen variëren, dus neem altijd de moeite om meerdere offertes op te vragen. Zo voorkom je dat je uiteindelijk teveel betaald voor je garagepoort. Globaal gezien moet je voor een rolpoort rekenen op een bedrag tussen de 720 en de 1240 euro. Kies je voor een sectionaal garagedeur, dan liggen de prijzen in de regel een fractie hoger.